Q&A

Om Metalliving: 
Metall är trots sin hårdhet ett levande material som med kreativ design skapar kreationer som förgyller ditt hem.
Metallivings mål är att leverera dessa unika dekorativa produkter direkt till din dörr eller utlämningsställe. Vi använder oss i första hand av metallperforering och laserskärning samt målar med hjälp av pulverlackering.
contact@metalliving.se

Kan man beställa produkter i metall i andra storlekar, modeller och kvalitéer än de som står med i shoppen?

... Ja. Vill du ha något metallperforerat behöver vi en högupplöst bild med tillhörande skiss och mått. Behöver det laserskäras behöver du skicka med dxf-fil samt en skiss med mått till contact@metalliving.se. I retur får du en offert och leveranstid om det är något vi kan tillverka. 

Levereras produkten rostig?
... Nej. Den kommer i sin originala gråa färg. Dock kan något undantag från den regeln förekomma lite beroende på hur lagerhållning ser ut.

Kan man påskynda den processen med korrosion?
... Ett sätt att skynda på processen är att spreja vatten på den de dagar det är torrt ute. Somliga blandar i salt i vattnet, men det råder delade meningar om man ska göra det regelbundet eller bara en gång då det kan ge en ojämn yta. Ett annat sätt är att lägga produkten på gräsmattan. Produkten rostar som bäst under perioden augusti till april. Kom ihåg att torka av den först då den omges av ett skyddande medel. 

Färgar corten av sig?
... Ja de första åren så man bör ställa något under om den står på ett känsligt ställe som till exempel en trall.